Висловлювання, цитати, афоризми Климента Ворошило

Ворошило Климент Єфремович (Охрімович), також відомий як Климент Ворошилов: Народився 4 лютого 1881 року в Лисичанську, Луганська область, Україна. Радянський військовий та політичний діяч, переворотник. Помер 2 грудня 1969 року в Москві, Росія.



Висловлювання, цитати, афоризми Климента Ворошило


«Нема злого оружжя, є злі стрільці.»


«Якщо ворог нападе на радянську Україну, на радянську Московщину чи на іншу частину Союзу, ми не тільки не впустимо ворога в межі нашої Батьківщини, а будемо бити його на тій землі, звідки він прийшов.»


«Я щасливий, що отримав свою першу робочу наду у середовищі донбаських пролетарів, брав участь у трьох переворотах, видів і чув великого Леніна, був особисто знайомий з ним і виконував його доручення, захищав нашу Батьківщину від білогвардійщини та іноземного втручання в початковий час Радянської влади, від гітлерівської навали в суворі роки Великої Вітчизняної війни, був і є учасником бурхливого соціалістичного, комуністичного спорудництва.»


«Сумніваюсь у чесності безчесної людини взагалі.»


«Надзвичайно перебільшені намітки найчастіше вадкі, ніж невикористання всіх наявних можливостей.»


«Хто вміє піднімати рушницю, той повинен її мати.»


«Якщо ми користуємося перевагами миру, то тільки тому, що ми маємо чудові оружні сили та чудову соціалістичну економіку. Докладімо всіх зусиль, щоб наш дальший розвиток був сильним і могутнім, щоб наші численні вороги добре й довго мислили, перш ніж насмілилися напасти на нашу вітчизну, і щоб, нападаючи, скоро про це пожалкували.»




Маленький іноземно-український словничок: Зброя — оружжя
План — наміток
Шкідливий — вадкий, вадливий