Висловлювання, цитати, афоризми Александра Грема Белла

Александер Грем Белл (іноді Олександр Грехам Белл): Народився 3 березня 1847 року в Единбурзі, Шотландія. Вчений і винахідник телефону, запатентував його в 1876 році, пізніше проводив досліди з фонографом. Помер 2 серпня 1922 року в Новій Шотландії, Канада.



Висловлювання, цитати, афоризми Олександра Белла


«Настане день, коли людина зможе увидіти на телефоні зображення того, з ким вона розмовляє.»


«Я зосередив свій розум на гляданнях того, що я був готовий глядати все життя.»


«Пане Ватсоне, йдіть сюди, я хочу вас увидіти.» — перші слова передані по телефону


«Кінцевий вислід наших досліджень розширив клас речовин, чутливих до коливань світла, доки ми не можемо стверджувати, що така чутливість є загальною властивістю всієї матерії.»


«Я вірю в несвідоме мислення. Мозок робить весь час, хоча ми цього не знаємо. Вночі він повторює те, що ми мислимо вдень.»


«Ми весь час мислимо; неможливо не мислити.»


«Ви не можете нав’язувати замисли. Успішні замисли є вислідом повільного росту. Замисли не досягають довершеності за один день, незалежно від того, скільки їх вивчають.»


«Зосередьте всі свої мислі на поточній роботі. Сонячні промені не обпалюють, поки не зосередяться.»


«Людина є вислідом повільного росту; ось чому вона займає таке місце в тваринному світі.»


«Якщо людина не зв’язана, вона обов’язково досягне успіху.»


«Людина, як правило, дуже мало зобов’язана тому, з чим вона народилася, — людина — це те, що вона з себе робить.»


«Перш за все, саме підготовка є ключем до успіху.»


«Не залишайтеся вічно на дорозі загального користування. Час від часу залишайте прокладені дороги позаду та пірнайте в ліс. Ви точно знайдете те, чого ніколи раніше не виділи, і те, про що слід помислити, щоб зайняти ваш розум. Усі дійсно великі відкриття є вислідом мислі.»


«Не може бути розумової атрофії в будь-якої людини, яка продовжує спостерігати, запам’ятовувати те, що вона спостерігає, і глядати відповіді на свої безперервні «як» і «чому» про речі.»


«Я вирішив знайти те, що глядав, і якщо на це піде остача мого життя.»


«Винахідник... дивиться на світ і не задовольняється речами такими, якими вони є. Він хоче покращити все, що видить, він хоче принести користь світу; його переслідує замисел. Дух винахідництва оволодіває ним, глядаючи матеріалізації.»


«Я починаю свою роботу приблизно о дев'ятій-десятій годині вечора і продовжую до четвертої-п'ятої ранку. Ніч — найспокійніший час для роботи. Вона сприяє розмисленню.»


«Наполегливість повинна мати якийсь прикладний замір, інакше вона не принесе користі людині, яка нею володіє. Людина, яка не має прикладного заміру, стає диваком або недоумком. Такі особи заповнюють наші притулки.»


«Ні піхота, ні флот не захищають, або дуже мало, від повітряних нальотів.»


«Іншим відкриттям, зробленим у висліді мого дослідження, був той факт, що коли людина дає наказ отримати визначений вислід і слідує цьому наказу, здається, це дає їй те, що можна було б назвати другим зором, який дає їй змогу видіти правильно через звичайні клопоти. Що це за сила, я не можу сказати; все, що я знаю, це те, що вона існує і стає доступною тільки тоді, коли людина перебуває в такому стані ума, коли вона точно знає, чого хоче, і твердо налагоджена не кидати, доки не знайде цього.»


«Кінець-кінцем, найуспішніші люди — це ті, чий успіх є вислідом постійного росту. Та розумність більш діяльна, що досягла своєї сили поступово. Саме людина, яка обережно просувається ступінь за ступнем, її розум стає все ширшим і ширшим — і поступово здатним краще осягати будь-яку тему чи становище — наполегливо зберігаючи те, що, як вона знає, є прикладним, і зосереджуючи на цьому свою мисль, зобов’язана досягти успіху в найбільшому ступені.»












Маленький іноземно-український словничок: Результат — вислід
Армія — військо
Шукати — глядати